Welkom op de site van Parels Verbinding. Wij zijn er om jou te ondersteunen in jouw persoonlijke ontwikkeling.
blog Innerlijk werk

Blijf in je eigen energie

Blijf in je eigen energie

Ik loop door het bos
Al mediterend kom ik weer in contact
Met mijzelf, mijn gevoel en mijn intuïtie
Ontspannen en vitaal loop door

Thuis kom ik tot het besef
Dat alle prikkels
Die ik niet verwerken kon
Was wat ik ook voelde bij jou

Je pijn, je verdriet
Je stress, je vermoeidheid
Die is er
En die mag er zijn

Het is niet van mij
Het is niet aan mij
Om het over te nemen
Om het voor jou lichter te maken

Het is aan mij
Om bij mijzelf te blijven
En in contact te blijven
Met mijn eigen gevoel

Zodat onze energieën
Niet teveel mengen
En jij jij blijft
En ik ik blijf

Voel jij veel van anderen?
Heb je moeite om te onderscheiden
Wat van jezelf is
En wat van een ander is?

Energetische behandelingen helpen jou
Om verbinding te maken
Met wat er speelt
Binnen in jouw lichaam

Door contact te maken
Met jouw lichaam
Ga je voelen
Wat jouw eigen energie is

Je leert onderscheid maken
Tussen wat je voelt
Bij jezelf en een ander
Door als eerste te voelen in jouw eigen lichaam

Heb je interesse, vragen of wil je meer weten
Neem gerust contact met ons op
Zonder verplichtingen

blog Lichamelijke of emotionele klachten

De pracht van ons lichaam

De pracht van ons lichaam

Soms wordt je even op je plek gezet in het leven. Niet omdat je dat dan perse wilt, maar wel omdat het nodig is. Dat is precies wat er bij mij gebeurde vorig jaar 6 maart is mijn verjaardag en ik kon hem in 2022 eindelijk, na de coronaperiode, weer vieren. Dat ging helaas niet door. Ik kreeg zaterdag 5 maart buikpijn, waardoor ik op de huisartsenpost belandde.

Niet altijd maar vaak ontstaan lichamelijke klachten door niet gevoelde, emotionele pijn. De emotionele pijn wil of durf je niet te voelen, waardoor je het wegdrukt. Jouw pijn, jouw energie, jouw lichaam, geest en ziel heb je niet de aandacht en liefde gegeven die zij wel verdienen. Hierdoor ontstaat er onverwerkte energie. Die energie zet zich in je lichaam vast, zodat je er niet meer omheen kunt. Je voelt de pijn in jouw lichaam en er ontstaan lichamelijke klachten.

Het is als het ware een waarschuwingssignaal. Ons lichaam grijpt in, zodat je aandacht en liefde gaat geven aan dat wat er lichamelijk én emotioneel aan de hand is. Je lichaam helpt je dus in feite om letterlijk stil te staan, zodat jij jezelf en jouw lichaam, geest en ziel de aandacht, zorg en liefde kunt geven dat het nodig heeft. Jouw lichaam, jouw geest, jouw ziel willen gehoord worden door jou. Dat kan door een energetische behandeling, meditatie, lichaamswerk, sporten, de natuur, stilte, wandelen of dat wat voor jou werkt. Wanneer je lange tijd niet luistert naar wat je nodig hebt, grijpt je lichaam soms dus in waardoor je wel even stil moet staan.

Ik kreeg die bewuste vrijdagavond al een seintje van mijn lichaam. Ik had een beetje buikpijn, gaat vanzelf wel over dacht ik. Zaterdag gingen Patrick en ik naar een prachtige edelstenenwinkel en werd de buikpijn erger. Gelukkig verlichtte enkele edelstenen die ik in mijn hand nam de pijn. Desalniettemin had mijn lichaam sinds vrijdagavond (eigenlijk nodig eerder) al rust nodig, maar ik luisterde niet naar mijn lichaam. Er kwamen andere klachten bij en ik moest naar de huisartsenpost. 5 verschillende artsen konden geen oorzaak vinden. Alle testuitslagen en op papier was alles goed, maar kijkend naar mij en voelend aan mijn buik waren er duidelijk klachten. ‘s Maandags zei mijn eigen huisarts dat je soms out of the box moet denken en hoewel theoretisch gezien dit niet perse hoefde te werken heeft hij mij een antibioticakuur voorgeschreven. De kuur sloeg aan.

Echter gebeurde er ook iets, waardoor ik besefte dat mijn lichamelijke klachten te maken hebben met een emotionele pijn. Een oude pijn die niet nieuw voor mij is. Een pijn waar ik al vele tranen voor heb gelaten. Een pijn die ik al lang ontken, omdat ik niet wist hoe anderen erop zouden reageren als ik dit verhaal vertel. Er is namelijk, zoals veel van mijn ervaringen, geen tastbaar bewijs voor. Een pijn waarvan ik wist dat ik deze pijn mag voelen. Mijn ziel, mijn geest en mijn lichaam hebben mij laten weten om dit deel, om dit verhaal niet meer te onderdrukken, niet meer te ontkennen. Dit verhaal hoort bij mij, is onderdeel van mij en mag ik erkennen aan mijzelf. Heb ik het afgelopen jaar erkenning geven. Waardoor er veel meer rust in mijzelf is ontstaan.

Soms val je weer even terug in oude patronen. En dat is oké. Net als mij vorig jaar dus gebeurde, gebeurt dit iedereen weleens. Het gaat erom dat je niet te streng voor jezelf bent, wat inhoud dat je accepteert dat je weer even terugvalt in een oud patroon en dat je ontdekt hoe je er nu mee om kunt gaan.

Liefs Merel

blog Emotioneel en groei

Emotie en groei

Emotie, inzichten en groei.

Heb je weleens van die momenten dat het lijkt alsof je in een diep dal ligt? Je weet wel dat het voorbij gaat, maar op het moment zelf voelt het verschrikkelijk. Je bent emotioneel en moet om zo ongeveer alles huilen. Herken je dat?

Ik weet dat het voor mij bijna altijd een teken is van groei. Hoewel het op die momenten echt niet zo voelt. Op die momenten kan ik zelf nergens bij. Niet bij mijzelf en niet bij mijn eigen gevoel. Als ik mij zo voel komt mijn overlevingsmechanisme omhoog: ik ga in overlevingsstand door mijzelf van alles en iedereen af te sluiten. Daardoor sluit ik mij ook van mijzelf af. Waardoor ik ook boos word op mijzelf dat ik het doe. Tranen van verdriet en boosheid stromen op die momenten.

Weet je wat ik op die momenten doe? Ik confronteer mijzelf met wat ik voel. Door te voelen en door naar binnen te keren kom ik weer dichterbij mijzelf. Wanneer ik dicht bij mijzelf ben voel ik de verbinding met mijzelf, mijn hart wordt verwarmd, mijn boosheid bekijk ik met genegenheid, ik zie mijzelf vanuit liefde en ik hou van mijzelf. Ik kan dat wat ik voel en denk vanaf een afstandje bekijken. Daardoor wordt alles opeens weer helder en overzichtelijk.

Periodes waarin je emotioneel bent en het even allemaal niet meer weet horen bij persoonlijke groei. Het is misschien niet fijn op het moment, maar het hoort er echt bij. Na zo’n periode is er vaak een duidelijk, helder inzicht, een positieve verandering voelbaar in jezelf of een les die je eruit hebt gehaald. En dat is vaak het moment van het begin van een belangrijke stap in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wij helpen jou graag verder in jouw persoonlijke ontwikkeling. Neem gerust, geheel vrijblijvend, contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Liefs Merel

blog Innerlijk werk

Innerlijk werk vergt moed

Innerlijk werk vergt moed

Ik zou je willen vragen hoe het met je gaat. Niet het oppervlakkige waarin iemand je vraagt: Hoe gaat het? En de ander reageert met: goed. Terwijl je aan alles voelt dat het helemaal niet goed gaat met diegene. Mijn vraag aan jou is: Hoe gaat het nu echt met jou? Hoe gaat het echt met jou als je diep naar binnen keert? Wanneer was de laatste keer dat je tijd voor jezelf nam om te voelen hoe het echt met je gaat? Ik weet dat je het nodig hebt, jij weet dat je het nodig hebt. Tijd voor jezelf nemen, voelen in jezelf wat er leeft. Je hebt het nodig om tot jezelf te komen, om tot rust te komen. Wat weerhoudt jou, lief mens, om die tijd te nemen?

Ik wil je graag vertellen dat ik mijzelf in jou herken. Ik heb zolang gevochten en weerstand geboden aan wat ik voelde. Mijn gedachten was: “het doet minder pijn om te voelen of om bepaalde situaties aan te gaan dan er aan toe te geven. Als ik toegeef aan mijn pijn moet ik huilen, als ik toegeef ben ik een zwakkeling, als ik toegeef heeft iedereen gelijk en bewijs ik alleen maar dat ik te gevoelig ben.”

Ik blokkeerde de pijn, zodat ik hem niet hoefde te voelen en dus was de pijn er voor mij op dat moment ook niet. Dat heb ik jarenlang vol kunnen houden. Tot ik op een gegeven moment besefte dat ik zo niet wilde leven. Ik wilde het anders. Het was (en is) mijn doel om te leven vanuit de onvoorwaardelijke liefde in mijzelf, om te leven vanuit wie ik echt ben.

Leef jij vanuit vanuit wie jij echt bent tot in de kern van jouw ziel?

Op het moment dat ik dit besefte was ik hard aan het vechten, bood ik veel weerstand en was ik niet aan het leven, maar aan het overleven. Ik wist dat ik dit niet meer wilde. Ik deed een jaar lang een cursus waarbij ik leerde om aan te kijken en te doorvoelen wat nodig was. Ik leerde om los te laten en te helen wat mij niet meer diende.

Het was een intens proces, waar ik nu ontzettend dankbaar voor ben. Ik leerde dat mijn beschermingsmechanismen, zoals niet-voelen, afstand houden, weerstand bieden en vechten mij het gevoel hadden gegeven dat het mij hielp. Het was een gevoel van schijnveiligheid. Ik weet nu dat al die zelfbeschermingsmechanismen mij uiteindelijk niet beschermde. Het weerhield mij om de persoon te ZIJN en te leven die ik echt bent tot in de kern van mijn ziel.

Het vergt moed om de diepste donkerte van jezelf aan te durven kijken. Het vergt moed om te doorvoelen wat er binnen in jou aanwezig is. Het vergt moed om het oude los te laten. Het vergt moed om je open te stellen voor je eigen gevoelens en emoties. Het vergt moed om kwetsbaar te zijn. Het vergt moed om te huilen. Het vergt moed om je liefdevolle, zachte, krachtige en sensitieve zelf te zijn. Jij bent, lief mens, moedig genoeg om deze prachtige reis, om dit avontuur aan te gaan.

Verlang jij ernaar om te leven vanuit jouw innerlijke kracht en hooggevoeligheid? Om te leven vanuit wie jij echt bent tot in de kern van jouw ziel? Je kunt je hier aanmelden voor een intake of direct een afspraak inplannen. 

We gebruiken cookies om jou de beste ervaring van onze website te garanderen. Door verder te gaan op deze website accepteer je de cookies.