Welkom op de site van Parels Verbinding. Wij zijn er om jou te ondersteunen in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Emotie en groei

Emotie, inzichten en groei.

Heb je weleens van die momenten dat het lijkt alsof je in een diep dal ligt? Je weet wel dat het voorbij gaat, maar op het moment zelf voelt het verschrikkelijk. Je bent emotioneel en moet om zo ongeveer alles huilen. Herken je dat?

Ik weet dat het voor mij bijna altijd een teken is van groei. Hoewel het op die momenten echt niet zo voelt. Op die momenten kan ik zelf nergens bij. Niet bij mijzelf en niet bij mijn eigen gevoel. Als ik mij zo voel komt mijn overlevingsmechanisme omhoog: ik ga in overlevingsstand door mijzelf van alles en iedereen af te sluiten. Daardoor sluit ik mij ook van mijzelf af. Waardoor ik ook boos word op mijzelf dat ik het doe. Tranen van verdriet en boosheid stromen op die momenten.

Weet je wat ik op die momenten doe? Ik confronteer mijzelf met wat ik voel. Door te voelen en door naar binnen te keren kom ik weer dichterbij mijzelf. Wanneer ik dicht bij mijzelf ben voel ik de verbinding met mijzelf, mijn hart wordt verwarmd, mijn boosheid bekijk ik met genegenheid, ik zie mijzelf vanuit liefde en ik hou van mijzelf. Ik kan dat wat ik voel en denk vanaf een afstandje bekijken. Daardoor wordt alles opeens weer helder en overzichtelijk.

Periodes waarin je emotioneel bent en het even allemaal niet meer weet horen bij persoonlijke groei. Het is misschien niet fijn op het moment, maar het hoort er echt bij. Na zo’n periode is er vaak een duidelijk, helder inzicht, een positieve verandering voelbaar in jezelf of een les die je eruit hebt gehaald. En dat is vaak het moment van het begin van een belangrijke stap in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wij helpen jou graag verder in jouw persoonlijke ontwikkeling. Neem gerust, geheel vrijblijvend, contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Liefs Merel

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published

We gebruiken cookies om jou de beste ervaring van onze website te garanderen. Door verder te gaan op deze website accepteer je de cookies.